Over mij

Tekstbureau Colibris heb ik (Linda van der Berg) opgericht in maart 2021. Nadat ik stopte als codirecteur bij Stichting Koppelkerk, heb ik tijd genomen om te overwegen wat mijn volgende stap zou gaan worden in mijn carrière. Zoals het spreekwoord luidt: Waar deuren sluiten, openen zich nieuwe deuren.

Vreemde tijd om te starten

De tijd waarin mijn toekomst qua werk weer volledig openlag, was een vreemde periode. Corona hield de wereld in zijn greep en gedurende lange tijd lag het maatschappelijke leven in een lockdown op een heel laag vuurtje. Solliciteren naar weer een volgende baan, lag voor mij niet voor de hand. Toen ik op een rij zette welke vaardigheden en competenties ik in mijn loopbaan had opgedaan, viel mij een rode draad op: voor de uitvoering van werk op het gebied van informatiebeveiliging, privacybeveiliging, functioneel applicatiebeheer en communicatie en PR, was schrijven van teksten voor websites, verwoorden van wet- en regelgeving voor de werkvloer en beleidsstukken een groot onderdeel van mijn werk. Naast dat ik het erg leuk vind om te doen, was ik er ook goed in en werd ik in mijn netwerk regelmatig gevraagd om geschreven teksten te redigeren, te corrigeren en de opmaak zo aan te passen, dat de teksten toegankelijk werden.

Omdat ik schrijven en corrigeren en opmaken van teksten zo leuk vind om te doen, heb ik totdat het zaadje voor Tekstbureau Colibris werd geplant, nooit overwogen om dit beroepsmatig te doen. Want iets wat leuk is om te doen, kan toch niet je werk zijn? Maar ik heb nu toch van mijn hobby mijn beroep gemaakt!

 

Profielfoto Linda van der Berg, vrouw, buiten, blond haar, lachend gezicht, blik in de camera, rode jas, lichte kraag, gebouw op de achtergrond

Ontwikkeling Tekstbureau Colibris

In januari en februari van 2021 heb ik daarom de tijd genomen om de basis voor mijn eigen onderneming in beeld te brengen, marktonderzoek te doen en ambities voor mezelf te formuleren. Een tekstbureau is geen unieke onderneming. Er zijn genoeg kantoren en ondernemers die teksten kunnen verzorgen. Het is zaak de juiste doelgroep te vinden en daar opdrachten in te kunnen realiseren. Voor wat betreft mijn doelstelling voor Tekstbureau Colibris:

 

Mijn missie is om mensen, bedrijven, instellingen en lokale overheden
te helpen bij het foutloos weergeven en toegankelijk opstellen van
teksten, documenten, websites, video’s en podcasts.

Hierbij ligt voor mij de nadruk op “mensen helpen”. De focus voor alles wat ik wil doen, ligt op toegankelijkheid. Met toegankelijke digitale documenten, video’s, geluidsopnamen en websites, is ook voor mensen met een visuele of auditieve beperking de informatie te lezen of te horen.

Werkervaring

Voor een opsomming van mijn werkervaring, verwijs ik je graag naar LinkedIn, waar ik mijn profielpagina actueel bijwerk.